Köpvillkor

Allmänna köpvillkor:

Du måste ha fyllt 18 år för att beställa varor hos stick och spinn.se.


Observera att varans färg kanske inte helt stämmer överens med vad du ser på din skärm då detta kan variera mellan olika skärmar. Detta är inte en godkänd anledning för retur av varan.


Priser:

Alla priser är angivna i svenska kronor SEK. Moms ingår i priset med f.n. 25%. Vid eventuella prisändringar/valutaförändringar justeras priserna i butiken.


Betalningsalternativ:

Alltid förskottsbetalning.

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:

Kortbetalning, PayPal eller Swish. 

Har betalning inte skett inom 5 arbetsdagar annulleras ordern.


Leveranstid:

Normal leveranstid är cirka 1-3 dagar. Jag skickar senast dagen efter att betalning erhållits. Under semestertid kan leveranstiden dock vara något längre men då kommer meddelande under "Nyheter" i menyn att visas.


Slutförsäljning:

Jag uppdaterar butiken kontinuerligt så att den är så komplett som möjligt men eftersom försäljning även sker på t ex hantverksmässor kan det finnas en risk för slutförsäljning. Om du mot förmodan har beställt en vara som är slutsåld kontaktar jag dig..


Leveranssätt:

Jag skickar med Postnord i 100% återvinningsbara plastpåsar som 1:a-klassbrev (framme nästa vardag).

Fraktkostnaderna beräknas inklusive emballage och visas i varukorgen vid köp.

Jag tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på Postnord.


Skador på paket och ej uthämtade paket:

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till ansvarig transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket. Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till Postnords hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med Postnord inte kan lösas, tar du kontakt med mig.

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan den går i retur till mig återbetalar jag dig för varan men dock ej för frakten. Jag förbehåller mig rätten att debitera dig för hanteringskostnad, expeditionskostnad och för returfrakt.


Reklamation och returrätt:

Om jag har skickat dig en felaktig eller defekt vara kontaktar du mig senast 5 dagar efter leveransdatum. Du får själv betala returfrakten som sedan återbetalas till dig då jag mottagit varan.

Observera att varans färg kanske inte helt stämmer överens med vad du ser på din skärm då detta kan variera mellan olika skärmar. Detta är inte en godkänd anledning för retur av varan.


Ångerrätt:

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar från det att varan mottagits. Alla returer ska meddelas mig innan och godkännas innan de skickas. Skicka mail till susanne@stickochspinn.se eller via kontaktformulär under "kontakt" i menyn.  Fraktkostnaden för försändelsen betalas av köparen.

Jag följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se


Avbeställning av varor kan ske om ordern ännu inte har paketerats. 

Förbeställda eller specialbeställda produkter returneras ej.


Skydd av personuppgifter:

I samband med registrering och beställning godkänner du att jag lagrar och använder dina uppgifter i min verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av mig. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som jag har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur mitt kundregister. Kontakta i så fall mig på susanne@stickochspinn.se. Jag försäkrar att jag inte kommer att sälja eller överlåta några personuppgifter.

Upprättade 2018-09-01 av Susanne Nilsson